Colombia: Defensie-minister overleden aan Covid-19

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Carlos Holmes Trujillo (69) was een carrière politicus die heeft gediend tijdens enkele van de meest gewelddadige periodes van Colombia. (Foto: Reuters) next


De Colombiaanse minister van Defensie is in het ziekenhuis overleden als gevolg van Covid-19. Carlos Holmes Trujillo (69) werd eerder deze maand met Covid-19 naar het ziekenhuis gebracht en had een virale longontsteking ontwikkeld. "Colombia heeft één van zijn beste mannen verloren", zei president Ivan Duque dinsdag.

Trujillo, een politicus die al lang in dienst is, was een sleutelfiguur in de strijd van Colombia om de georganiseerde misdaad te bestrijden. Hij was op de intensive care behandeld in een militair hospitaal in de hoofdstad Bogotá.

José Renán Trujillo bracht hulde aan zijn broer op Twitter door te schrijven: "Het is met grote pijn dat ik hoor dat mijn broer is overleden. Hij vocht voor zijn overtuigingen en stierf terwijl hij ze verdedigde."

De carrière van Trujillo omvatte meer dan 30 jaar tijdens enkele van de meest gewelddadige periodes van Colombia, waaronder het conflict van de regering met de gewapende rebellengroep Farc. Hij maakte deel uit van de hervorming van de Colombiaanse grondwet in 1991, wat een voorwaarde was voor een vredesovereenkomst met de prominente guerrillagroep M-19.

Als voormalig burgemeester van de stad Cali bekleedde hij verschillende regeringsfuncties, waaronder minister van Binnenlandse Zaken, minister van Buitenlandse Zaken en minister van Onderwijs. Als minister van Defensie coördineerde hij militaire en politieoperaties tegen drugshandel, illegale gewapende groepen en illegale mijnbouw.

Sinds het begin van de pandemie zijn verschillende hoge Colombiaanse politici besmet met Covid-19, waaronder de inheemse leider Luis Fernando Arias die momenteel ernstig ziek is door de ziekte.

Colombia heeft meer dan twee miljoen infecties van het coronavirus gemeld. Bijna 52.000 mensen zijn overleden aan de virale ziekte.

Deze week kondigde de rijkste man van Latijns-Amerika, de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, aan dat hij positief was getest op Covid-19. Hij voegde zich bij de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador die zondag zei dat hij het virus had opgelopen.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait