Minister Ramadhin: “Zorg zit tegen maximum aan”

Minister Amar Ramadhin. Beeld: GOVTV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 Januari 2021 21:53

Voor mij lezen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft tijdens de online persconferentie opnieuw zijn bezorgdheid geuit over de COVID-19-situatie in het land. Volgens de bewindsman maakt de medische zorg moeilijke tijden door vanwege het toenemende aantal coronagevallen in het land. “De zorg zit tegen haar maximum aan,” zei hij.

Dit is het geval bij het ’s Lands Hospitaal, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Diakonessenhuis, die geen bedden meer vrij hebben. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica en het Sint Vincentius Ziekenhuis zitten op 50 procent van hun capaciteit. Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie heeft nog twee medium care en twaalf cohort bedden.

Reguliere medische ingrepen in het AZP zijn uitgesteld en alleen urgente operaties zullen worden uitgevoerd. Met dit beeld probeerde de minister aan te geven, dat het er niet prachtig uit ziet qua zorg in de ziekenhuizen.

De aangekondigde verscherpte maatregelen moeten bijdragen, dat de druk op de medische zorg afneemt. Naast de beschikbaarheid van bedden, maakt de bewindsman zich ook zorgen om het gedeelte van de human resources in de tweede lijn, die aan het uitvallen zijn. De situatie in het land kan geplaatst worden in de categorie code rood, waarbij iedereen in de samenleving potentieel besmet kan zijn.

Het uitgaansverbod is vanaf woensdag 27 januari tot en met 9 februari 2021 ingesteld van:
• maandag tot en met vrijdag van 19:00 uur tot 05:00 uur.
• vrijdag 29 januari om 19:00 uur tot en met maandag 1 februari 05:00 uur.
• vrijdag 5 februari om 19:00 uur tot en met maandag 8 februari 05:00 uur.

De bewindsman riep de samenleving op om alle rust te bewaren en voor de weekenden het hoognodige te kopen. “Hamsteren is niet nodig, omdat de winkels door de week normaal open zijn,” benadrukte minister Ramadhin.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel