Man voor diefstal middels geweldpleging aangehouden

Foto: Korps Politie Suriname
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 Januari 2021 12:18

Voor mij lezen

Z.K. (21) is in de tweede week van januari door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) te Tourtonne 4 aangehouden voor diefstal middels geweldpleging. De benadeelde J.L. deed op vrijdag 1 januari op het politiebureau Geyersvlijt aangifte.

Hij verklaarde aan de politie dat hij over de Paulus Potterstraat liep, waarbij hij plotseling door een manspersoon in zijn rug werd geduwd. Hij viel op het wegdek en werd vervolgens door vier manspersonen mishandeld, waarbij een deel van zijn voortand brak. Bij die gelegenheid werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon en een geldbedrag in Amerikaanse dollars. Toen hij opkeek herkende hij Z.K. positief als te zijn een buurtbewoner.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Na de informatie te hebben uitgewerkt, gelukte het de rechercheurs Z.K. op te sporen en aan te houden. De buit is nog niet teruggevonden. Z.K. ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Z.K. hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn drie kompanen wordt gewerkt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel