Stroomkorting personeel principieel voor bond EBS

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft zijn leden per schrijven meegedeeld dat niet geaccepteerd zal worden dat het personeelstarief voor elektriciteit, ingeleverd zal worden. "Dit is een principieel standpunt", deelt het bestuur onder leiding van Steve Geerlings mee.

Het bestuur is in een spoedvergadering bijeengekomen over deze kwestie, omdat het met grote bezorgdheid kennis heeft genomen van uitspraken gedaan door een lid van de regeringscommissie tijdens diverse presentaties over de herziening van de stroomtarieven. Deze kwestie is volgens het bestuur een aangelegenheid van de werkgever en de vakbond.

De stroomkorting is een arbeidsvoorwaarde van de werknemers en is een voorziening die doorgaat na de pensionering. "Het is een deel van het loon en werkt door naar het pensioen. Met het wegvallen daarvan zal het besteedbaar inkomen van belanghebbenden achteruit gaan en dat zal zeer funest zijn gezien de sociaaleconomische uitdagingen", stelt het bestuur.

Benadrukt wordt dat deze arbeidsvoorwaarde al langer dan honderd jaar bestaat. Deze faciliteit heeft ook gemaakt dat onder andere het bedrijf tot de dag van vandaag de gemeenschap heeft kunnen dienen door het aantrekken van deskundig personeel dat danig gemotiveerd is om de job te klaren. "Er zijn diverse momenten geweest waarbij tijdens de cao-onderhandelingen over de lonen, deze eis werd gecompenseerd met stroomkorting vanwege beperkte financiƫle middelen," stelt het bestuur in zijn schrijven aan de leden. De arbeidsvoorwaarde zal niet worden opgegeven "en we zullen niet accepteren dat er over ons, zonder ons wordt besloten door derden".
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait