Ramdin test negatief, ministers 3 dagen thuis

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Minister Albert Ramdin, die persoonlijk in contact is geweest met president Chandrikapersad Santokhi, is negatief getest op Covid-19. Het testresultaat van de ministers Armand Achaibersing, Marie Levens en Silvano Tjong-Ahin is nog niet binnen. Net als Ramdin werden ze getest door artsen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg.

De Communicatiedienst Suriname (CDS) heeft zondagmiddag laten weten dat na de positieve test van de president de gangbare protocollen van contact tracing zijn ingezet. "Ministers en anderen die persoonlijk in contact zijn geweest met president Santokhi gedurende de mogelijke momenten van besmettingen worden zo spoedig mogelijk getest. De wens is om uiterlijk dinsdag dat proces te hebben afgerond", aldus de CDS. Het personeel van het kabinet van de president zal ook worden getest. Intussen is gestart met het ontsmetten van het gebouw.

De raad van ministers heeft zondag virtueel vergaderd. De bewindslieden zijn geïnstrueerd om de komende drie dagen van huis uit te werken en geen bezoek te ontvangen. "Zij moeten ook thuis de nodige voorzorgsmaatregelen treffen totdat zij getest zijn en een negatief resultaat hebben verkregen", deelt de CDS mee. Toegevoegd wordt dat de regering deze maatregelen neemt conform het advies van de medische staf en de geldende protocollen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait