Ministers werken van huis uit

President Santokhi. Foto: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 Januari 2021 17:35

Voor mij lezen

De regering is vanmiddag in een virtueel platform bijeengekomen om de situatie van president Chan Santokhi te bespreken, die vanmorgen positief is getest op het COVID-19-virus. Ministers zijn geïnstrueerd de komende drie dagen van huis te werken en geen bezoek te ontvangen. Zij moeten ook thuis de nodige voorzorgsmaatregelen treffen totdat zij getest zijn en negatief resultaat hebben verkregen.

Inmiddels zijn de gangbare protocollen van contact tracing ingezet. Ministers en anderen die persoonlijk in contact zijn geweest met president Santokhi gedurende de mogelijke momenten van besmetting, worden zo spoedig mogelijk getest. De wens is om uiterlijk dinsdag dat proces te hebben afgerond.

Inmiddels zijn de ministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), Armand Achaibersing (Financiën en Planning), Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening en Milieu) door artsen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) getest. Het resultaat van minister Ramdin is reeds binnen. Hij is negatief getest. Het resultaat van de andere ministers wordt nog afgewacht.

Het personeel van het Kabinet van de President, dat in contact is geweest met de president, zal eveneens getest worden. De contact tracering wordt voortgezet. Ook wordt er een aanvang gemaakt met het ontsmetten van het gebouw. De regering neemt deze maatregelen conform het advies van de medische staf en de geldende COVID-19-protocollen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel