Ondernemers contactberoepen willen werken

Kelvin Paiman, die namens ondernemers van contactberoepen, een petitie heeft ingediend bij DNA. Beeld: STVS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

24 Januari 2021 06:09

Voor mij lezen

Een afvaardiging van ondernemers van contactberoepen wil werken met inachtneming van de COVID-19-protocollen. Het gaat onder andere om kappers, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten. Er is op 22 januari aangeklopt bij De Nationale Assemblee waar een petitie is ingediend bij assembleevoorzitter Marinus Bee. Kelvin Paiman, die als woordvoerder optrad, heeft de gevoelens van de groep verwoord. Zij zitten al een maand zonder werk.

Voor hun is het belangrijk wat geld te verdienen, maar hun veiligheid en die van hun gezinnen plaatsen ze op de eerste plaats. Bepaalde ondernemers zijn nog schoolgaand en proberen met het geld dat zij verdienen de school te betalen.

Volgens de parlementsvoorzitter kan de groep mogelijkheden bedenken om toch hun beroep uit te oefenen. Zo kunnen kappers werken aan de hand van afspraken met klanten. Hij vroeg de groep om zelf met ideeën te komen, die hij verder kan bespreken met het COVID-managementteam. Verder zal hij bespreken hoe een oplossing te brengen voor deze groep.

Bee zei verder mee te voelen met deze personen, omdat ook zij nodig zijn. Hij begrijpt ook dat zij het bijzonder moeilijk hebben in deze periode van pandemie. Voor personen die aan het einde van iedere maand een vast inkomen hebben, zijn er minder hoofdbrekens dan voor deze ondernemers. De zorgen van de groep zijn nog groter, omdat de vaste lasten normaal doorbetaald moeten worden, zei hij.

Het stemt de petitionarissen goed dat Bee met de regering zal praten, zegt Paiman. Er is besloten om met een kleine groep de petitie te overhandigen, omdat de COVID-19-protocollen in acht genomen moeten worden. Hij gaf wel aan dat het om een grote groep gaat die aan de slag wil.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel