Larry King is niet meer

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Larry King was wereldwijd beroemd vanwege zijn talkshow Larry King Live.
(Getty Images)
next


Larry King, een icoon van de Amerikaanse omroep die wereldwijde bekendheid verwierf met het interviewen van politieke leiders en beroemdheden, is overleden. Hij is 87 jaar geworden.

King hield naar schatting 50.000 interviews in zijn zes decennia durende carrière, waaronder 25 jaar als gastheer van de populaire CNN-talkshow Larry King Live. Hij stierf in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles, volgens Ora Media, een productiebedrijf dat hij mede-oprichtte.

Eerder deze maand werd hij in het ziekenhuis behandeld voor Covid-19, zeggen Amerikaanse media. De presentator van de talkshow had de afgelopen jaren verschillende gezondheidsproblemen gehad, waaronder hartaanvallen.

"Al 63 jaar lang en op alle platforms van radio, televisie en digitale media, zijn Larry's vele duizenden interviews, prijzen en wereldwijde bekendheid een bewijs van zijn unieke en blijvende talent als omroeper", zei Ora Media in een verklaring.

King werd in de jaren zeventig beroemd met zijn radioprogramma The Larry King Show, op het commerciële netwerk Mutual Broadcasting System. Hij was toen de gastheer van Larry King Live op CNN, tussen 1985 en 2010, en voerde interviews met een groot aantal gasten.

Hij schreef ook meer dan 20 jaar een column voor de krant USA Today. Onlangs was King gastheer van een ander programma, Larry King Now, uitgezonden op Hulu en RT, de door de staat gecontroleerde internationale omroep van Rusland.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait