Ministerie nog niet klaar voor afstandsonderwijs

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het initiatief van Stichting Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) om online en via de televisie en radio door te gaan met het onderwijsproces, is goed aangekomen bij minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Het onderwijsproces is al enige tijd gestagneerd door de COVID-19-pandemie. Zelf is het ministerie nog niet gestart met online, tv en radio lesprogramma’s.

“Het initiatief is prachtig. Er zijn al heel veel initiatieven. Als wij uitkomen, zal het vernieuwend denken al verwerkt zijn in onze programma’s. Wij focussen niet alleen op online programma’s, maar het diversifiëren van het afstandsonderwijs zit er ook bij. Lesbrieven, radio-, televisie- en online programma’s worden ontwikkeld,” zegt minister Levens. Verder merkt ze op dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. “Maar wat Fibos doet, is een zeer goede stap. Het is een partnerschap en wij steunen en subsidiëren de Fibos,” geeft de minister aan.

Verder zegt Levens dat er vanuit het ministerie allang een aanvang is gemaakt met het trainen van de leerkrachten om het afstandsonderwijs goed toe te passen, omdat dat een heikelpunt was.

De Fibos-scholen zijn onlangs gestart met online onderwijs. Met deze vorm van onderwijs wil de Fibos een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van nieuw onderwijsmateriaal dat past in deze tijd, met het oog op de bredere inzet van ‘Distance en Blended learning’.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait