Inflatiecijfer over afgelopen jaar: 61%

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De inflatiecijfers van de afgelopen vijf jaren. (Bron: ABS) next


De consumentenprijzen zijn in december 2020 in vergelijking met het jaar daarvoor maar met liefst  61% de lucht in gegaan. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers gepubliceerd door het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS).

In december zijn de prijzen ten opzichte van november gestegen met 3.1%. De prijzen zijn door het ABS opgenomen van 1 december tot en met 31 december.

De waardevermindering van de SRD ten opzichte van de US$ was in 2016 volgens de cijfers van het ABS 52.4%. Het jaar daarop was het inflatiecijfer 9.2%. In 2018 werd 5.4% genoteerd en in 2019 was het cijfer 4.2.

Het afgelopen jaar zijn de prijzen flink de lucht ingegaan. Op 22 september werd de officiële wisselkoers die SRD 7.52 was voor de US-dollar, vastgesteld op SRD 14.29.

De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 316 items in het CPI-pakket van Suriname.

Het ABS heeft circa 630 meetpunten. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne en Para. Er worden geen opnames gedaan in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait