Hoge Commissie van Canada geeft COVID-19-hulp aan Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Hoge Commissie van Canada geeft COVID-19-noodhulp aan achterlandgemeenschappen in Suriname door middel van een partnerschap met de Medische Zending (MZ). Deze commissie zal financiering verstrekken aan de MZ voor het afleggen van medische bezoeken en het verstrekken van apparatuur aan acht afgelegen gemeenschappen in het binnenland. Sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie heeft MZ zich ingespannen om het bewustzijn over dit virus in de dorpen in Zuid-Suriname te vergroten en deze afgelegen klinieken te ondersteunen.

MZ-artsen reizen van Paramaribo naar dorpen om lokale gezondheidswerkers te helpen, kennis te delen, voorraden te leveren en COVID-19-gevallen te behandelen. Hoewel MZ andere dorpen heeft kunnen bezoeken, waren bezoeken aan de dorpen Coeroeni, Kwamalasemutu, Siplaliwi, Alalapadu, Palumeu, Apetina, Peleletepu en Kawemhakan een uitdaging, aangezien deze gemeenschappen voornamelijk per vliegtuig bereikbaar zijn.

Financiering
Gezien de reisbeperkingen en de behoefte aan aanvullende medische ondersteuning voor deze gemeenschappen, werkt de Hoge Commissie samen met MZ om deze reizen mogelijk te maken door middel van financiering van de transportkosten. Deze tijdige samenwerking is nu meer dan ooit nodig, aangezien COVID-19-gevallen recent zijn toegenomen in Suriname en deze gemeenschappen een verder risico lopen te worden blootgesteld door personen die nabijgelegen landsgrenzen doorkruisen. De reizen van MZ zullen het welzijn van de dorpelingen helpen verzekeren en directe toegang bieden tot deskundige medische zorg en voorraden.

Volgens MZ-directeur Herman Jintie, “is de strijd tegen COVID-19 in afgelegen gebieden zeer uitdagend en is samenwerking met verschillende belanghebbenden nodig om tijdig te reageren op deze bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van deze gemeenschappen. Dit soort steun wordt zeer gewaardeerd en zal zeker bijdragen aan wat de overheid al doet via de Medische Zending. “We zijn verheugd de Medische Zending te ondersteunen door deze waardevolle steun te bieden aan deze gemeenschappen die moeilijk te bereiken zijn,” zegt Janine Cocker, charge d’affaires bij de Hoge Commissie.

Evaluatie
Aan het einde van de ondersteuningsperiode zal er een bijeenkomst plaatsvinden met alle betrokkenen, inclusief de MZ-directeur, artsen en begunstigden om de geleerde lessen en de weg voorwaarts in de strijd tegen COVID-19 met deze populaties te bespreken. Sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie heeft Canada steun verleend aan regeringen en tal van instanties om de verspreiding van het virus te voorkomen.

In oktober heeft de Hoge Commissie, via het Enabling Gender-Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmental Resilience in the Caribbean (EnGenDER)-project persoonlijke- en beschermende uitrusting geleverd aan het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR). In september zijn er ook gezichtsmaskers, handschoenen, isolerende jassen en ademhalingsmaskers verstrekt aan het ministerie van Volksgezondheid via haar regionale project met de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO).

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait