Joël Panka nieuwe voorzitter bond bij Newmont Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Joël Panka (links) neemt de voorzittershamer van de vakbond bij Newmont Suriname over van Murwin Leeflang. next


Joël Panka is de nieuwe voorzitter van de werknemersbond bij Newmont Suriname. Murwin Leeflang heeft maandag de hamer officieel overgedragen aan Joël Panka, de nieuwe voorzitter. Het nieuwe bestuur wil gaan werken aan onder andere de beloning en secundaire voorzieningen van de arbeiders.

Dit jaar gaat de vakbond zich ook voorbereiden op de tweede collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die getekend zal worden begin 2022. Daarin zullen de verworvenheden die in de eerste cao zijn bereikt verder worden uitgebreid. Het gaat om de gezondheidsvoorzieningen en pensioenen. Het nieuwe bestuur wil de interne organisatie verstevigen, waaronder het trainen van bestuursleden.

Door de Covid-19 crisis liggen er ook in de mijnbouwsector uitdagingen. Toch zal alles in het werk worden gesteld om ervoor te zorgen dat de werknemers krijgen waar ze recht op hebben, zegt Panka. Daarnaast zal ook rekening gehouden moeten worden met de positie van het bedrijf.

Leeflang die de organisatie drie jaren geleid heeft, zegt met een voldaan gevoel overgedragen te hebben. Het is hem gelukt de eerste cao te tekenen met de directie. Volgens Leeflang is er een goede relatie opgebouwd met de leiding van de multinational. Het nieuwe bestuur zal de relatie moeten continueren en uitbouwen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait