Grootvader Charelee: “We zijn gebroken”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“We zijn gebroken, we zijn down, down, down,” zegt een diepbedroefde en terneergeslagen grootvader, Jerry Sibelo. De familie van Cherelee Manhoef moet nog verwerken, dat ze niet meer terugkomt. Met een grote brok in de keel vertelt Sibelo aan Suriname Herald, dat Charelee z’n alles was. De familie, die hoopvol gestemd was dat zij haar weer zouden zien, werd gisteren opgeschrikt door het tragische nieuws dat het lijk van het achtjarig meisje nabij Powakka was aangetroffen.

Sibelo vertelt dat ze rond 11:00 uur door de autoriteiten werden geïnformeerd, dat het lijk van de vader, Donovan M., was aangetroffen in de omgeving van Wi Sa Wini in de buurt van Powakka. Van een familielid heeft hij begrepen, dat ze het lijk van Charelee daarna hebben gevonden in een savannegebied. Het familielid is naar de plek des onheils gegaan, nadat bekend werd dat het lijk van de vader was ontdekt. “Als je het lijk van een kind zo lang in het bos laat, gaan aasgieren het opeten,” zegt hij.

Een bewoner van het gebied heeft het lijk aangetroffen, omdat die afging op een concentratie van aasgieren. Personen hebben een auto aangetroffen samen met het lijk van Donovan M., dat in verre staat van ontbinding verkeerde. Er is eveneens een fles aangetroffen, waarin een verdelgingsmiddel zat. Sibelo vermoedt dat Donovan eerst zijn kleindochter heeft vermoord, in het bos heeft gedumpt en daarna zelfmoord heeft gepleegd.

Donovan heeft Charelee meegenomen en nooit meer teruggebracht voor haar moeder. Hij moest het meisje vorige week maandag terugbrengen. De ouders van het meisje hadden geen relatie meer. Volgens de grootvader hadden beide ouders een goede regeling met elkaar getroffen, waarbij Donovan zijn kind vrij mocht bezoeken en meenemen. Hij is nooit beperkt om zijn kind te zien. Woensdag nog heeft hij berichten gestuurd naar de moeder, die leerkracht is, waarbij hij gedreigd heeft zelfmoord te plegen. Ook had hij te kennen gegeven, dat de moeder haar kind nooit meer zou terugzien.

Sibelo geeft aan dat hem is gesmeekt om het kind terug te brengen en in eerste instantie stemde hij daarmee in. Echter was hij daarna telefonisch niet meer bereikbaar. De moeder van Charelee had bij de Militaire Politie aangifte gedaan tegen Donovan, omdat hij militair was. Ook is er aangifte gedaan bij Jeugdzaken.

“Hoe zwaar het ook is, ik moet sterk blijven voor mijn dochter,” zegt Sibelo. Volgens hem moeten grootouders eerst sterven en dan de kleinkinderen, en niet omgekeerd. “Ze is voor mij weggegaan,” zegt hij verdrietig. Kleinkinderen geven je hoop om verder te leven, want je wilt ze zien opgroeien en dat zij iets worden in de maatschappij. “Dat kan ik niet meer meemaken met Chare. Je kan woedend zijn, maar je kan niets doen want de persoon die het heeft gedaan is er ook niet meer,” zegt hij.

Als vader weet hij dat het moeilijk zal gaan voor zijn dochter. Hij weet dat ze niet in de steek gelaten zal worden, omdat ze mensen om zich heen heeft die er zullen zijn voor haar. Grootvader Sibelo bedankt eenieder, die mee heeft helpen zoeken naar zijn kleindochter.

Vishmohanie Thomas

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait