Opsporing Richanand Dassasingh en Winesh Rambaran

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

18 Januari 2021 20:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De procureur-generaal bij het Hof van Justitie heeft maandag opsporing gelast van Richanand Dassasingh (33 jaar) en Winesh Rambaran (23). Het duo wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming criminele organisatie, gekwalificeerde valsheid, valsheid in geschrifte en omkoping ambtenaar, alsook overtreding van de wetten Strafbaarstelling Money Laundering, Tegengaan Smokkelen en Economische delicten én de Deviezenregeling.

Dassasingh heeft gewoond aan de Surinamestraat 72 te Paramaribo, terwijl Rambaran verbleef aan de Wayamboweg 31 in district Saramacca. Beide verdachten zijn volgens het opsporingsbericht, dat maandagmiddag door het Korps Politie Suriname is gelanceerd, Hindostaan en bruin van kleur, hebben sluik haar, een normaal postuur en zijn ongeveer 1,80 meter lang.

De opsporing van het duo houdt naar verluidt verband met de inverzekeringstelling van politie-inspecteur O.E., waarnemend hoofd van het BID-team, in december vorig jaar. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Deviezenwet, de wet Economische Delicten, misbruik van bevoegdheden, aannemen van giften, het doen van beloften en deelname aan een criminele organisatie. De zaak was overgedragen aan de afdeling Onderzoek Politionele Zaken (OPZ).

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel