Moeder en zoon, verdachten poging moord, op vrije voeten

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Anitadebie D. en haar zoon Winesh D. zijn door kantonrechter Lydia Ravenberg in vrijheid gesteld. De vrouw wordt ervan verdacht samen met haar zoon gepoogd te hebben haar man van het leven te beroven. De man zou in zijn slaap op zijn hoofd zijn gekapt.

De vrouw en haar zoon hebben de man naar de badkamer gebracht en daarna naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De arts schakelde de politie in.

Officier van justitie, Irene Krenten, eiste voor beiden een gevangenisstraf van 2 jaar. De advocaat van de verdachten, Arjan Ramlakhan, haalde in zijn pleidooi aan dat ontlastend bewijs is weggelaten door de vervolging. "Mevrouw de kantonrechter, tal van bewijsmiddelen die door de vervolging zijn aangehaald, zijn van nul en generlei waarde", stelde de advocaat. Hij zei dat meer processen-verbaal als bewijs zijn aangehaald en dat de getuigenis van het slachtoffer zelf werd veronachtzaamd door de vervolging. Het slachtoffer dat bij elke zitting aanwezig was, verklaarde dat hij niet geloofde dat zijn vrouw en zijn zoon het strafbare feit zouden hebben gepleegd. Bovendien ontkennen de verdachten het feit vanaf het begin, voerde Ramlakhan aan.

De politie zou ook nalatig zijn geweest bij haar onderzoek. Het bebloede matras werd door de vrouw op het achtererf gegooid en het huis werd gedweild. Volgens de advocaat kon de vrouw geen verwijt van bewijsvertroebeling worden gemaakt daar de politie pas na twee dagen kwam voor een plaatselijk onderzoek. Bovendien was het matras niet vernietigd.

Ramlakhan die het verzoek tot voorlopige in vrijheid stelling van de verdachten wilde indienen, werd door de magistraat gevraagd te wachten ermee. Zij beval vrijdag ambtshalve de onmiddellijke invrijheidstelling van de twee verdachten. De zaak zal voortgezet worden op 5 maart en staat dan voor repliek en dupliek.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait