Regering, president, vp en first lady krijgen woordvoerders

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Alven Roosveld, fungerend directeur CDS. next


De Communicatie Dienst Suriname (CDS) zal versterkt worden met vijf personen, onder wie ook exponenten uit de mediawereld. Er komt een woordvoerder van de regering, van president, vicepresident (vp) en first lady. Daarnaast is er ook een directeur CDS en Volkscommunicatie. De mensen staan al enige tijd in de startblokken. Het wachten is op de administratieve afhandeling van de contracten.

Fungerend directeur van CDS, Alven Roosveld, wil tegenover Starnieuws nog geen namen noemen, omdat de administratieve afhandeling nog niet rond is. Hij merkt op dat de woordvoerders zullen komen uit de gelederen van de CDS. De woordvoerder van de vp zal waarschijnlijk Humphrey Dundas zijn, die directeur is van Volkscommunicatie.

De directeuren van de CDS en Volkscommunicatie zitten in een overlegstructuur. Van daaruit wordt de centrale communicatie van de overheid gecoördineerd. Onder de overlegstructuur valt ook de Communicatie Raad, waarin vertegenwoordigers zitten van de kabinetten van de president, de vicepresident en van alle ministeries, legt Roosveld uit. De Communicatieraad zal zorgen voor gelijkgerichte communicatie vanuit alle ministeries en beide kabinetten.
Iedereen zal de beschikking hebben over dezelfde tools (mankracht/apparatuur/voertuig) waardoor één taal wordt gesproken. 

De Communicatieraad zal een onderafdeling hebben met alle voorlichters van de districtscommissariaten, de Burger Informatie Centra. Dit voorstel gaat volgens Roosveld binnenkort naar de Raad van Ministers voor goedkeuring en voor het beschikbaar stellen van financiële middelen. Het is de bedoeling om overheidsinformatie tot op ressortraadsniveau, zo dicht mogelijk bij het volk te krijgen.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait