Scholen blijven een week langer gesloten

Hoofdkwartier van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Januari 2021 21:38

Voor mij lezen

De scholen zullen een week langer gesloten blijven. Dit besluit is door de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin genomen in overleg met zijn collega Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het zou morgen de eerste schooldag zijn na de kerstvakantie.

De reden voor het langer dichthouden van de scholen is vanwege de toename van het aantal COVID-19-gevallen in het land. Er zijn al 141 personen overleden aan COVID-19, terwijl er 58 nieuwe besmettingen zijn. In het ziekenhuis zijn er 94 personen opgenomen, terwijl elf anderen op de Intensive Care Unit worden verpleegd.

Volgens minister Levens zal er geen sprake zijn van een leerstofachterstand. Er zijn constant besprekingen met de directeuren en andere schoolleiders. Er wordt al gewerkt aan een aangepast curriculum.

“We leggen het accent op de meest essentiële vaardigheden. Geen kwantiteit, maar kwaliteit. De hoofdzaken worden gescheiden van bijzaken. Dat bepalen de leerkrachten, schoolleiders en de afdeling Curriculum Ontwikkeling van het ministerie samen,” geeft Levens aan.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel