Transformatie OW door implementeren van beleidsplannen

OW-minister Riad Nurmohamed. Foto: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Januari 2021 22:48

Voor mij lezen

De werkgroepen die minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) had geïnstalleerd zullen ophouden te bestaan. Hij had deze werkgroepen samengesteld om het reilen en zeilen binnen het departement te rapporteren aan hem. Een van de werkgroepen is al ontbonden, namelijk de commissie belast met personeel organisatorische zaken. De minister heeft in het kader van verordening op het ministerie, beleidsplannen geïmplementeerd.

Het streven van minister Nurmohamed is, dat elk personeelslid ongeacht rang zijn bijdrage zal leveren bij het ontwikkelen van de beleidsplannen. Aan de hand van de activiteiten is samen met de deskundigen een beleidsplanmatrix opgesteld. Deze matrix bestaat uit vijftien beleidsgebieden die onderverdeeld zijn in sub maatregelen.

Volgens de bewindsman was OW van vroeger alleen voor het uitvoeren van projecten, er werd nooit gesproken over het maken van beleid voor zo’n post. Want elke post kost ook wat geld. De minister heeft enkele zaken toegelicht zoals de missie, de visie, de taakstelling van OW, het beleid van gebouwen, het maken van een organogram en management. Verder zijn de afgelopen jaren mensen selectief gekozen vanuit het ministerie om zitting te nemen in commissies waarmee de minister ook geconfronteerd werd. In het vervolg zal dit transparant gebeuren en eenieder zal eens deel mogen nemen in zo’n commissie.

De minister geeft verder aan dat personeelsleden zich mogen opgeven voor welke beleidsmaatregelen ze hun bijdrage willen leveren. Volgens hem zal eenieder ingezet worden, ook de mensen die bijkans tien jaar aan een kant gezet waren. Het systeem houdt in dat voor elke activiteit enkele personeelsleden ingezet zullen worden. Het kan variëren van een tot drie of zelfs meer. Zij zullen de trekkers zijn van het project en met voorstellen moeten komen. Deze zullen dan verder met de rest van de personeelsleden uitgewerkt worden.

“Op elk gebied zullen er veranderingen komen. Zo ook bij het krijgen van bepaalde functies. Men moet kunnen rouleren met de functies en niet veertig jaar op dezelfde post blijven werken. Eenieder die geschoold is en aan de eisen voldoet moet eens een keer aan de beurt komen,” zegt de minister. Bepaalde activiteiten zijn reeds gestart, waaronder het meldpunt voor fraude.

Minister Nurmohamed probeert zoveel mogelijk persoonlijk aanwezig te zijn bij alle projecten. “De mensen die niet willen werken of luisteren, zullen het ook merken, ze gaan plaats moeten maken voor anderen die wel willen werken,” geeft de OW-minister aan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel