Ramdien bereid 10% solidariteitsheffing te betalen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Assembleelid Harriet Ramdien (VHP) vindt dat volksvertegenwoordigers ook hun bijdrage moeten leveren en ook solidariteitsheffing moeten afstaan. (Beeld: DNA) next


Assembleeleden hoeven op basis van de Wet Solidariteitsheffing geen 10% extra te betalen. Assembleelid Harriet Ramdien (VHP) merkte op dat zij bereid is om haar bijdrage te leveren. Als van de samenleving offers wordt gevraagd, moeten Assembleeleden het goede voorbeeld geven. 

Ramdien merkte op dat veel Assembleeleden een dubbel salaris hebben. Het is niet eerlijk tegenover het volk als volksvertegenwoordigers niet inleveren. Kishan Ramsukul (VHP) zei dat hij ook ambtenaar is en zijn salaris heeft stopgezet. Volgens hem zouden anderen ook hetzelfde moeten doen om te voorkomen dat ze een dubbel salaris ontvangen. 

Assembleevoorzitter Marinus Bee merkte op dat hij al maanden bezig is om bij Regionale Ontwikkeling, zijn salaris stop te zetten. Dit is echter juridisch erg moeilijk, omdat de wet nageleefd moet worden. Bee voerde aan dat niet gewacht hoeft te worden op de regering, die aangekondigd heeft dat de dubbele salarissen stopgezet moeten worden. De Assembleevoorzitter stelde dat er ook een initiatiefwet ingediend kan worden. Er hoeft niet gewacht te worden op de regering. 

BEP-fractieleider Ronny Asabina stelde dat het stopzetten van het ambtenarensalaris geen oplossing is, want ook na tien jaar kan er geopteerd worden. Het gaat om een wettelijke regeling. Hij haalde ook aan dat diverse ambtenaren en zelfs rechters, meerdere inkomsten hebben. Velen zijn ook docenten. Alle inkomsten moeten worden opgegeven. 
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait