Markten Paramaribo-Centrum vandaag weer open

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Centrale Markt en Vreedzaammarkt, die samen zo’n tweeduizend marktventers herbergen, zijn vanaf vandaag weer open voor het publiek. Zij waren vanwege de COVID-19-situatie langer dan twee weken gesloten. Anil Dhanai, marktmeester van de Centrale Markt, zegt dat er voorzieningen zijn getroffen om zo veilig mogelijk de markt te kunnen bezoeken.

De COVID-19-maatregelen zullen in acht worden genomen vanaf de hoofdingang van de Centrale Markt ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Er zijn wasbakken met zeep geplaatst bij de ingangen van de Centrale Markt en binnenkomende klanten moeten via een speciale ingang lopen. Bij het verlaten van de markt zijn er ook speciale uitgangen.

Ter plekke zullen er bestuursopzichters zijn, die de temperatuur van de consument en de marktventers zullen opmeten. Ook bij de Vreedzaammarkt zijn de nodige voorzieningen getroffen om het bezoeken van de markt een veilig verloop te laten hebben. De marktventers zijn opgelucht. Vanwege de sluiting van de markten de afgelopen twee weken hebben zij inkomsten misgelopen.

De afgelopen twee weken hadden de standhouders de mogelijkheid om hun koopwaar buiten de markt ten verkoop aan te bieden. Deze situatie hebben zij als zeer onaangenaam ervaren, omdat zij extra vroeg moesten opstaan om een plek te bemachtigen. Zij waren ook genoodzaakt in de felle zon en regen te staan. “Deze twee weken zijn enorm zwaar geweest voor de standhouders. De klanten moeten hun inkopen doen en zo gauw als mogelijk de markt verlaten,” zegt de marktmeester.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait