Piqué gaat onverstoorbaar door met acties

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Activist Siebrano Piqué verzekert dat na woensdag weer een protestactie tegen het beleid van de regering wordt gehouden. De demonstratie die maandag zou plaatsvinden, is niet doorgegaan hoewel Piqué dat zaterdag had aangekondigd. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie gaf zondag in een persbericht aan dat er hard zal worden opgetreden tegen personen die de orde verstoren. “Ik ben hier niet door afgeschrikt”, benadrukt Piqué.

Hij legt uit dat zaterdag tijdens de protestactie fouten zijn gemaakt die niet door de beugel kunnen. Zo is onder meer de anderhalve meter afstand tegen de achtergrond van de Covid-19-regels niet in acht genomen. Ook vertoonden sommige demonstranten volgens de actieleider provocerend gedrag tegenover de politie. "Deze zaken moeten niet meer gebeuren, want wij moeten het goede voorbeeld geven. We gaan dat niet meer tolereren", waarschuwt Piqué.

Volgens de actieleider mag de politie tijdens een protestactie optreden tegen ordeverstoorders. "Wij zijn niet tegen wet- en regelgeving en voeren een vredig protest." Om de orde te handhaven en de Covid-19-regels na te leven, zal hij meer personen aanwijzen om deze zaken te controleren.

Hij wijst erop dat bij de komende protestactie veel meer mensen op de been gebracht zullen worden en verwacht ongeveer vijftienhonderd man. Volgens hem zullen ook andere groeperingen meedoen aan de demonstratie. Hij wil nog niet zeggen over welke groepen het gaat. Er wordt gepland om een petitie in te dienen bij De Nationale Assemblee.

Op de vraag waarom hij geen rekening houdt met het feit dat er een samenscholingsverbod is van meer dan vijf personen, geeft Piqué aan dat die regel niet wettelijk is vastgesteld. Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noordoost, verwijst in dit kader naar de wet Uitzonderingstoestand Covid-19. De maatregel met betrekking tot samenscholing is in deze wet opgenomen.

De protestleider zal een vergunning om te demonstreren aanvragen bij de dc. "Ik weet dat het verzoek afgewezen zal worden, maar we gaan toch protesteren. Het gaat om ons democratisch recht en dat staat in de Grondwet", zegt Piqué. Dat wordt ook beaamd door de burgervader. Hij wil nog niet vooruitlopen op zaken. "Ik heb de vergunningaanvraag nog niet gezien en als die wordt ingediend, zullen we nagaan of we groen licht zullen geven", aldus de dc.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait