Protest had ordelijk verloop

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Regiocommandant van Paramaribo, Orlando Jacott, die belast is met de algehele veiligheid in de binnenstad, zegt dat de protestactie die zaterdag is gehouden een ordelijk verloop had. “De protestactie is een politieke actie. Wij zijn ordehandhavers en moeten ervoor zorgen dat alles ordelijk verloopt. Zolang de mensen zich aan de regels houden, is er niets aan de hand en zal de politie ook niet optreden,” zegt Jacott in gesprek met Suriname Herald.

Volgens hem had de politie zich wel voorbereid op de actie, omdat het protest van te voren was aangekondigd. “We proberen tactvol op te treden en niet op een manier die niet nodig is. Als het zo is dat we anders moeten optreden, dan hadden we dat gedaan. Echter was dit niet het geval bij de actie en die had een vredig verloop. De politie treedt op wanneer het nodig is,” merkt hij verder op.

Met betrekking tot de veiligheidszone in Paramaribo-Centrum, een project dat door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, onlangs is gelanceerd, zegt de politiefunctionaris dat er nog geen bijzondere gevallen zijn genoteerd. “Wij moeten ervoor zorgen, dat alles veilig verloopt binnen deze zone en het lukt wel. Ook de patrouille vindt plaats zoals is vermeld,” zegt Jacott.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait