NDP-fractie: “DNA-vergadering tijdens COVID-pandemie is onverantwoord”

Rabin Parmessar. Foto: DNA
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

28 December 2020 00:01

Voor mij lezen

De NDP-fractie keurt het af dat de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, vergaderingen heeft uitgeschreven terwijl er sprake is van een COVID-pandemie. NDP-fractievoorzitter, Rabin Parmessar, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat het niet verantwoord is om de vergadering door te laten gaan, waarbij zoveel personen bij elkaar zijn.

Het gaat om parlementariërs en personeelsleden van DNA bij elkaar. Parmessar betreurt het dat er geen overleg hierover heeft plaatsgevonden om gezamenlijk oplossingen aan te dragen. DNA komt vandaag in huishoudelijke vergadering en morgen in openbare vergadering bijeen om de wijziging van de ontwerpwetten Omzetbelasting, Loonbelasting en Inkomstenbelasting die door de regering zijn ingediend te behandelen.

De NDP-voorzitter heeft een email gestuurd naar de assembleevoorzitter om aandacht te vragen voor het stijgende aantal besmettingen en de maatregelen die de regering heeft doorgevoerd in verband met COVID-19. Parmessar had op z’n minst een antwoord verwacht van de parlementsvoorzitter, maar merkt op dat die ervoor heeft gekozen om in de media te reageren. Het voortzetten van de geplande vergaderingen, noemt Parmessar niet verstandig.

Tijdens een huishoudelijke vergadering zijn er minimaal zestig personen in de zaal aanwezig. Bij een openbare vergadering is er sprake van minimaal honderd personen in en rondom het gebouw met de ondersteunende diensten, licht hij toe. Hij plaatst grote vraagtekens bij het besluit van parlementsvoorzitter tegen de achtergrond van het dagelijkse stijgende aantal COVID-gevallen. Volgens hem kan het parlementaire werk voortgang vinden in kleine commissievergaderingen, waarbij de COVID-maatregelen in acht worden genomen.

Parmessar merkt op dat de regering haast heeft met de belastingwetgeving, maar het parlement heeft wel een eigen verantwoording. Op zijn minst had hij van de DNA-voorzitter verwacht, dat die met alle fractieleden zou zitten om te bespreken hoe er met deze situatie wordt omgesprongen.

“Mogelijk heeft de voorzitter dit alleen met de coalitie doorgenomen,” zegt de parlementariër. Hij brengt ter herinnering dat de NDP de op een na grootste fractie in het parlement is en dat die wordt genegeerd, alsof de NDP-parlementariërs er niet zijn, is Parmessar van oordeel.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel