Clusterteam controle handhaving COVID-19 ingesteld

Rowan Noredjo. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 December 2020 09:25

Voor mij lezen

Gespecialiseerde eenheden zullen gezamenlijke inspecties uitvoeren om verdere verspreiding van COVID-19 binnen de horecasector te beperken. Er is hiervoor een clusterteam controle en handhaving van COVID-19 geïnstalleerd. Dit team is ingesteld om effectief en efficiënt te werk te gaan bij het uitvoeren van de inspecties, zegt Rowan Noredjo, inspecteur-generaal Arbeidsinspectie.

Gebleken is dat vele horecabedrijven zich niet houden aan de geldende COVID-19-protocollen. Dit zegt Noredjo op basis van verschillende inspecties in de afgelopen weken. Wij van arbeidsinspectie dienen erop toe te zien dat de veiligheid op de werkvloer gegarandeerd is, ook tijdens de COVID-19-pandemie. Het is daarom nodig dat er strenger opgetreden wordt, waar de regels niet worden nageleefd.”

Noredjo zegt verder dat er bij de controles ook gelet wordt op de bezettingen van de terrassen bij de horecabedrijven. “Het is niet toegestaan voor personen om zich langer dan twee uren op een van deze locaties te begeven. Ook mogen niet meer dan vier personen aan een tafel. De indeling van de tafels en stoelen mag niet worden gewijzigd. De sociale afstand dient ook in acht genomen te worden. Wij zijn er om te zorgen voor de veiligheid van eenieder,” benadrukt hij.

De inspecteur-generaal geeft ook aan dat de mogelijkheid bestaat om horecabedrijven te ontruimen. Er zal tot deze stap worden overgegaan als blijkt dat er direct gevaar bestaat voor de gezondheid van medewerkers en gasten. “Dan zijn wij wel bevoegd om te vragen dat men de plek ontruimd.”

Hij zegt dat het weleens is gebleken dat personen gesloten ruimtes inrichten voor accommodatie van gasten of klanten. “Indien bedrijven meermaals de regels overtreden zullen de instanties ook overgaan tot het intrekken van de vergunning.”

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel