Bond AZP vraagt aandacht vervoersproblematiek tijdens avondklok

Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 December 2020 01:33

Voor mij lezen

De Algemene Bond van Personeel in dienst van het AZP (ABPLAZ) vraagt aan beleidsmakers om erop toe te zien, dat er vervoer wordt geregeld voor personeel van het ziekenhuis. Personeel zal anders genoodzaakt zijn om dure taxiritten te betalen en dat geld hebben zij niet. Lopen naar het werk is ook geen optie, vanwege de gevolgen die hiermee gepaard gaan. In het ergste geval zullen medewerkers niet naar het werk gaan, wat geen goede zaak is gelet op de toename van het aantal COVID-19-besmettingen.

De overheid heeft vanuit haar verantwoordelijkheid de COVID-19-maatregelen aangescherpt. Een van de maatregelen is dat de avondklok is teruggebracht naar 21:00 uur tot 05:00 uur door de week en in het weekend geldt 19:00 uur tot 05:00 uur. Deze maatregel heeft zijn weerslag op verschillende sectoren, waaronder ook het particulier busvervoer.

Automatisch betekent het dan ook dat medewerkers vooral binnen de zorginstellingen waaronder het AZP ook verstoken zijn van openbaar vervoer. Het hoeft geen betoog dat hierdoor ook de zorg in gevaar kan komen, mede door mogelijk ontstane onderbezetting op de werkvloer, schrijft de bond.

Op 15 december heeft ABLAZ-voorzitter Lloyd Pool, aan de beleidsmakers gevraagd rekening hiermee te houden en een oplossing hiervoor te zoeken, omdat er bij het nemen van de spoedmaatregelen geen rekening hiermee is gehouden en mogelijk niet met alle stakeholders is gesproken.

Er is ook een verzoek gedaan aan parlementsvoorzitter Marinus Bee, om tijdens het spoedoverleg over COVID-19, die op 15 december is gehouden, extra aandacht voor dit probleem te vragen. De vakbond doet een beroep op de actoren om binnen de kortst mogelijke termijn een oplossing voor het vervoersprobleem te brengen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel