Gender- en huiselijk geweld prioriteit van regering

Minister Bronto Somohardjo. Foto: Biza
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 December 2020 06:07

Voor mij lezen

Gender- en huiselijk geweld genieten prioriteit van de regering-Santokhi. De overheid staat volgens minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) voor uiteenlopende complexe uitdagingen. “Het vraagstuk met betrekking tot ‘Gender en Huiselijk geweld’ zullen we ondanks alle andere uitdagingen, niet uit het oog mogen verliezen. Het terugdringen van geweld tegen vrouwen, meisjes en andere kwetsbare groepen blijft voor ons een prioriteit,“ zei de bewindsman.

Hij sprak op 9 december op de Pier van Hotel Torarica bij de launch van het voorlichtingsmateriaal gedaan in het kader het project Gender Based Violence interventions in response to COVID-19 measures. Minister Somohardjo gaf verder aan, dat sinds de lancering van dit project, alle betrokkenen zich bijzonder hebben ingespannen.

Met de inzet van de moderne communicatie en technologie, waren zij in staat een goede samenwerking tot stand te brengen en de productiviteit te verhogen. Naast minister Somohardjo was ook zijn collega Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) aanwezig. Beide ministeries werken sinds juni nauw samen met de UNDP en UNFPA aan dit project. De meeting vond deels via Zoom plaats en een selecte groep was fysiek aanwezig.

De dalende cijfers van het aantal COVID-19-gevallen van de laatste twee weken, geven volgens de Biza-minister nog geen reden om te juichen. De topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, maakte via Twitter bekend, dat sinds de uitbraak van COVID-19, er een toename is van de meldingen van huiselijk geweld.

Hij gaf verder aan, dat voor veel meisjes en vrouwen de dreiging het grootst is op de plek, waar zij zich het meest veiligst zouden moeten voelen. Hij roept alle regeringen op de preventie en het verhelpen van geweld tegen vrouwen onderdeel te maken van hun nationaal actieplan tegen COVID-19.

De minister heeft er alle vertrouwen in, dat dit project duurzaam zal zijn en in de toekomst bruikbaar blijft. Het voorlichtingsmateriaal bestaat onder andere uit doorverwijsroutes, die in dit verband zijn ontwikkeld. Deze zijn overhandigd aan de ministers.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel