Rechter berispt agent om onnauwkeurig proces-verbaal

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 December 2020 02:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft een agent die donderdag als getuige optrad, berispt over een door hem opgemaakte proces-verbaal. De verdachte in kwestie, Winston G., is van Guyanese afkomst en is de Nederlandse taal niet machtig. Echter, dit ontbrak in het proces-verbaal.

De rechter hield de verbalisant voor dat deze informatie cruciaal is en vermeld dient te worden, omdat vreemdelingen veiligheidshalve door een tolk worden bijgestaan als de taal een barrière vormt. Ze vroeg de agent om in het vervolg accurater te werk te gaan bij het opmaken van zo een rapport. De verdachte had ook duidelijk moeite om de getuige te volgen vanwege zijn taalbarrière.

Winston G. staat samen met Romano J. terecht voor overtreding van de wet op verdovende middelen. De verbalisant vertelde dat de politie op 9 juli, op aanwijzen van Romano J. naar de woning van Winston G. geweest is en daar een partij drugs heeft aangetroffen. Deze verdachte zei aan de politie dat ene 'Koeliboi' hem gevraagd had om cocaïne voor hem op de post te doen, maar hij weigerde dit. De man vroeg hem vervolgens om iemand anders te zoeken die daartoe wel bereid was. Winston G. heeft toen Romano J. benaderd.

Beide mannen, die elkaar van de buurt kennen, zijn financieel zwak en gingen daarom over tot de daad. Winston G. kreeg voor het zoeken van iemand anders om de drugs te posten 100 US dollar van 'Koeliboi' en de andere verdachte kreeg SRD 1.500. Winston G. heeft gisteren echter ontkend dat hij zijn kompaan heeft gevraagd om de drugs te posten; hij zou slechts erover hebben gesproken met hem. Zelf zegt hij niet te hebben geweten dat er drugs in de doos zat. De rechter wilde echter van hem weten waarom hij besloten had een doos te posten voor een wildvreemde die overigens nergens te vinden is nu.

Over het geld dat hij van 'Koeliboi' had gekregen, zei de verdachte dat hij eigenlijk om een soft had gevraagd voor zijn bewezen diensten, maar dat de man hem uit zichzelf een geldsbedrag gaf. De andere verdachte had gisteren geen commentaar; hij blijft bij zijn eerder afgelegde verklaringen. Winston G. vroeg aan de rechter of hij naar huis mag. De verdachte zegt dat hij vijf kinderen heeft om te verzorgen en dat het thuis moeilijk gaat. De rechter had echter geen oor daarnaar en heeft de zaak uitgesteld naar 18 februari 2021.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel