SRD 750 voor zorgmedewerkers als blijk van waardering

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

10 December 2020 08:51

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Zorgmedewerkers van alle ziekenhuizen in Suriname zullen eind van de maand eenmalig SRD 750 ontvangen als extra blijk van waardering voor hun inzet tijdens de coronapandemie tot nu toe. Lloyd Pool, voorzitter van de personeelsbond van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zegt tegen de Ware Tijd dat de SRD 750 is toegezegd door minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning.

Deze belofte is voor het personeel van het AZP, dat sinds maandag in staking was, aanleiding geweest om woensdag in de loop van de dag het werk volledig te hervatten. Overige eisen zoals medische voorzieningen en kleding- en vervoerstoelage blijven overeind.

Pool zegt tegen de Ware Tijd dat de SRD 750 los staat van de eerder beloofde Covid-19-toelage, die sommige zorgverleners al hebben ontvangen. Daarover heeft hij niet veel informatie en wil er daarom niet over praten. Het nu toegezegde bedrag (SRD 750) staat ook los van de kerstbonus van SRD 300 die de regering eerder heeft beloofd aan ambtenaren, gepensioneerden en AOV'ers.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel