Hopkinson levert bijdrage aan ontwerpwet nadere wijziging Rijwet 1971

De gewezen parlementariërs Hopkinson en Breeveld hebben met DNA-voorzitter Marinus Bee gesproken over de ontwerpwet nadere wijziging Rijwet 1971.
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

10 December 2020 06:00

Voor mij lezen

Ondanks voormalige parlementariërs Roche Hopkinson en Carl Breeveld geen deel meer uitmaken van het parlement zullen ze meewerken aan de ontwerpwet nadere wijziging Rijwet 1971. Hopkinson heeft in dit verband dinsdag een bespreking gehad met de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee.

Tijdens de ontmoeting is besloten dat er een werkcommissie wordt ingesteld, bestaande uit de toenmalige indieners van de wet alsook leden van de uitvoerende macht om te komen tot een integrale wijziging van de wet. In gesprek met Suriname Herald geeft Hopkinson aan in te zijn gegaan op de uitnodiging voor een ontmoeting met de voorzitter van DNA om de conceptwet te bespreken. Hopkinson heeft de conceptwet geconcipieerd en ingediend in augustus 2019 met ondersteuning van het gewezen lid Breeveld.

De ontwerpwet nadere wijziging Rijwet 1971 houdt onder meer in de aanscherping van verkeersregels en verruiming van de gevallen waarbij de bevoegde autoriteiten kunnen overgaan tot invorderen van het rijbewijs en de burger verplichten tot het wederom volgen van rijlessen als gevolg van verkeerscriminaliteit.

De gewezen parlementariër geeft aan het prijzenswaardig te vinden, dat de huidige voorzitter een conceptwet in behandeling wil nemen die is ingediend door een gewezen lid van een politieke partij die thans in de oppositie zit. “Dit toont karakter en onderstreept de importantie van de zaak,” zegt Hopkinson.

De gewezen parlementariër is blij dat deze wet op de agenda wordt geplaatst. Het verlies van levens door verkeersongevallen, door eigen toedoen of als gevolg van anderen, alsook het negeren van verkeersregels zijn volgens hem niet langer acceptabel. Afgelopen weekend waren er weer twee verkeersongelukken met dodelijke afloop.

Ondanks Hopkinson reeds had besloten te stoppen met de actieve politiek, is hij ingegaan op de uitnodiging, omdat dit een zaak van algemeen belang betreft. Hij legt uit dat hij uit de actieve partijpolitiek treedt om zich te kunnen richten op zijn studie en privéleven.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel