Korps honorair consuls aangevuld

Minister Albert Ramdin overhandigt een benoemingsbrevet aan de honorair consul van Zweden in Suriname, Ellison Nooitmeer- Fraenk. Foto: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

9 December 2020 23:00

Voor mij lezen

Ellison Nooitmeer-Fraenk is door Zweden voorgedragen als honorair consul (hc) in Suriname, terwijl Kurt van Essen is voorgedragen door de Bondsrepubliek Duitsland. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft het benoemingsbrevet overhandigd aan twee nieuwe hc’s. Met deze aanvulling hebben 31 landen een honorair consul in Suriname aangesteld. Dit is gebeurd op vrijdag 4 december.

Het voordeel van het aanstellen van hc’s is, dat zij kunnen bijdragen aan het versterken van de bilaterale betrekkingen tussen landen. Over het algemeen wordt een honorair consul door een land benoemd in een ander land, vanwege het diplomatiek-politiek en economisch belang, terwijl de kosten voor andersoortige vertegenwoordiging hiermee kunnen worden gedrukt.

De minister feliciteerde Nooitmeer-Fraenk en Van Essen en benadrukte dat de relaties met de respectieve landen moet worden geïntensiveerd. Er moet ook bekeken worden wat de wederzijdse voordelen kunnen zijn voor beide landen op het gebied van cultuur, het bedrijfsleven en de industri?le ontwikkeling. De wederzijdse belangen op het consulaire- en diplomatieke vlak zullen ook door de honorair consuls moeten worden behartigd.

Minister Ramdin drukte hen op het hart om als honorair consul actief te zijn in relatie met het ministerie. De nieuwe vertegenwoordigers hebben aangegeven zich te zullen inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de samenwerkingsrelaties.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel