Bende houdt geldtransporteurs onder schot en eist geld om hen door te laten

Shoeket logo

Bron: Waterkant

6 December 2020 11:31

Voor mij lezen

De politie in Suriname heeft een aantal mannen aangehouden die geldtransporteurs onder schot hielden en geld van hun eisten, voordat ze door konden gaan. Dat meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Een benadeelde deed op vrijdag 16 oktober aangifte op het politiebureau De Nieuwe Grond ter zake afpersing tegen drie mannen. Leden van Recherche Regio Midden hebben op donderdag 3 december in het Matawai gebied Gran Oso te Sipaliwini, de 27-jarige B.V, de 32-jarige D.H. en de 31-jarige D.W. opgespoord en aangehouden.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de drie verdachten geldtransporteurs onder schot hielden. Onder bedreiging moesten de transporteurs eerst een som geld afstaan, waarna zij hun weg konden vervolgen.

Nadat de rechercheurs de informatie hadden uitgewerkt, kwam het drietal in beeld. Een vierde verdachte die zich ook schuldig heeft gemaakt is momenteel voortvluchtig. Alle drie verdachten zijn na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

De politie roept transporteurs die op dezelfde wijze slachtoffers zijn geworden op, om zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden die te bereiken is op het telefoonnummer 582050.

ff geen feestje, corona is real! Klik hier voor info en check het filmpje:

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel