Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

5 December 2020 21:48

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Charlon Kloof heeft zaterdag een grotere rol vervuld binnen de Spaanse basketbalclub Urbas Fuenlabrada. In de wedstrijd tegen Valencia speelde de in Suriname geboren guard 21 minuten en vijftig seconden. Echter, een nederlaag (61-68) kon hij niet voorkomen.

In het Fernando Martín Pavilion scoorde Kloof twee van zijn drie veldbaskets, inclusief een dunk, en maakte één van de drie three-pointers. Met zijn driepunter zorgde hij ervoor dat Urbas Fuenlabrada de rust inging met een voorsprong: 31-30. Zijn zeven punten zijn de meeste bij de club, die hem op 29 oktober binnenhaalde. Hij had verder vier rebounds, twee assists en één chase down block  met 8:09 in de tweede quarter.

Tot nu toe was het zijn beste optreden in het tenue van Urbas Fuenlabrada. Kloof, 30, had in de voorgaande vijf duels gemiddeld iets onder de zes minuten gespeeld. De meeste minuten - vóór zaterdag - had hij gemaakt tegen Casademont Zaragoza: tien minuten en 32 seconden. "Ja, het is frustrerend. Ik wil meer helpen, ik wil meer spelen", reageerde hij desgevraagd tegenover de Ware Tijd op zijn geringe speeltijd.

Kloof zei nog dat hij geduldig zou blijven en zijn moment zou afwachten. Zaterdag heeft hij in elk geval laten zien waartoe hij in staat is. Maar ondanks zijn sterk spel verloor Urbas Fuenlabrada. Na een 16-21 achterstand na de eerste quarter, ging de ploeg de rust in met een 31-30 voorsprong na de three-pointer van Kloof. Echter, een povere derde quarter werd Urbas Fuenlabrada fataal.

De ploeg scoorde slechts zes punten tegenover 22 voor Valencia, dat de laatste quarter dus begon met een 52-37 voorsprong. Het team van Kloof vocht in de vierde periode verbeten terug maar schoot te kort ondanks een 11-0 run nadat Valencia was uitgelopen naar 68-50. Urbas Fuenlabrada staat dertiende met vier zeges en acht nederlagen. Op 13 december volgt de uitwedstrijd tegen nummer zeventien Herbalife Gran Canaria (2-9).