Schietincident Nieuwe Domineestraat

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Aan de Nieuwe Domineestraat heeft zich vrijdagmiddag tegen half vier een schietincident voorgedaan. Een man werd door een douanier in zijn linkerarm geschoten. Politiewoordvoerder Rachel Deekman bevestigt het geval tegenover de Ware Tijd maar kon geen verdere details prijsgeven omdat het onderzoek nog in volle gang is. De schutter zou kort daarvoor tezamen met twee andere mannen op de kruising van de Nieuwe Dominee- en Afi Jabastraat zijn beroofd door gewapende mannen.

De Ware Tijd vermeent dat de verdachten sieraden en persoonlijke spullen hebben buit gemaakt. Tijdens de beroving hebben de onverlaten intimidatieschoten gelost. Daarbij werd een schuifdeur van een woning in de directe omgeving doorboord. Na de beroving vluchtten de verdachten in de richting van de Drambrandersgracht.

De douanier haalde zijn dienstwapen uit zijn voertuig en zette een achtervolging in. Nadat hij de verdachten uit het oog had verloren, keerde hij terug naar de plaats waar hij was beroofd. Hij zag een man aan als één van de verdachten aan en schoot in diens richting. De man werd daarbij geraakt in zijn linkerarm geraakt.

De verschillende politie-eenheden die al ter plaatse waren voor onderzoek, sommeerden de douanier om plat te liggen. Zijn vuistvuurwapen werd in beslag genomen. In het belang van het onderzoek is de douanier naar het politiebureau afgevoerd. De gewonde man werd met de ambulance gebracht naar het ziekenhuis. Hij beweerde onschuldig te zijn en niets van de zaak af te weten. De politie van Nieuwe Haven is belast met het onderzoek.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait