Binnenkort herwaardering voor ambtenaren CBB

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, en de voorzitter van de Bond Ambtenaren Bureau Burgerzaken (BABZ) hebben gesproken over de uitvoering van de herwaardering van de ambtenaren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). De nodige stukken zijn ook al opgemaakt. In gesprek met Suriname Herald geeft bondsvoorzitter Ronald Hooghart aan, dat minister Somohardjo heeft beloofd dat de herwaardering binnenkort wordt uitgevoerd.

“We hopen dat dit niet al te lang in de wachtkamer zal blijven liggen. Het gesprek met de regering over de lonen begint de verkeerde richting op te gaan. De regering houdt ons aan het lijntje blijkbaar in de hoop dat het collectief overhand krijgt op CLO, aangezien die groep duidelijk laat merken dat ze aan de lijn van de regering wensen te lopen,” zegt Hooghart.

De CLO blijft erbij dat de twk aan het salaris moet worden toegevoegd en daarop 25 procent zoals de overeenkomst aangeeft. De loonronde is een andere zaak waar wij geen moeite mee hebben. Echter is de CLO van mening dat het zeer verstorend kan werken tegen de achtergrond van de toepassing van het gelijkheidsbeginsel.

“Als we uitgaan van het loon als te zijn 100 procent, met de aanvulling van 111 procent dan komen we op 211 procent voor de onderwijsgevenden. De ambtenaren hebben 25 procent meegekregen en daarbij de twk naar 1 januari 2017. Dat is dus 125 procent als we nu die twk toevoegen aan het loon, dan zijn we op zijn minst maatschappelijk bezig,” legt hij uit.

“We roepen de regering op om deze zaak op de juiste wijze aan te pakken en zodanig dat we met zijn allen samen kunnen werken aan de gewenste houding in onze samenleving,” aldus Hooghart.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait