Directie Luchthavenbeheer betreurt actie personeel

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De directie van de NV Luchthavenbeheer betreurt de wijze van de onlangs gevoerde actie door het personeel. Ze geeft mee dat vooralsnog de werkzaamheden voor wat betreft eventuele vluchtafhandeling normaal doorgaan en vraagt begrip van het reizend publiek.

Het is algemeen bekend dat de NV Luchthavenbeheer in het bijzonder vanwege de COVID-19-pandemie, maar ook vanwege andere invloeden in een overmachtssituatie is komen te verkeren. De inkomsten van het bedrijf zijn met meer dan 85 procent omlaaggegaan. Desondanks heeft de directie met enorme inspanningen de salarissen van de afgelopen negen maanden kunnen veiligstellen.

Voor het bedrijf is het momenteel niet mogelijk om de unificatie van de koers voor de SRD 14.29 door te voeren. Voor Luchthavenbeheer is het behouden van banen prioriteit geweest bij elke onderhandeling, laat de directie weten in een persbericht.

De NV Luchthavenbeheer heeft kennisgenomen van de in de media gedane uitspraken door de voorzitter van de Bond Personeel in dienst van de NV Luchthavenbeheer (BPLB) en wenst met klem te benadrukken dat er steeds gekozen is voor open dialoog en er wederzijdse voorstellen zijn gedaan.

De directie is daarom verbaasd dat het personeel woensdag onaangekondigd in beraad is gegaan, met als gevolg een verlate afhandeling van de SLM-vlucht naar Amsterdam. De afhandeling is opgevangen door de directie en staf en heeft verder als gevolg gehad dat er onnodig extra kosten zijn gemaakt en schade is ontstaan.

Luchthavenbeheer heeft steeds weer tijdens diverse presentaties en of onderhandelingen, transparantie in de bedrijfsvoering en financiële cijfers gegeven aan de bond. Voorstellen die vanuit de zijde van Luchthavenbeheer zijn gedaan, zijn verworpen. Het laatste in deze was het tegenvoorstel van de bond, waarbij de unificatie van de koers wordt geëist. De nodige exercities van wat haalbaar is, is ook op diverse momenten gedaan.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait