Situatie South Drain onder controle

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Hulpgoederen worden aangevoerd voor de Cubanen te South Drain die vastberaden zijn het land te verlaten voor Guyana. next


Pampers, babyvoeding, water, voeding, medicijnen en sanitatie zijn donderdag naar South Drain getransporteerd waar ruim 400 Cubanen zich ophouden. De autoriteiten doen er alles aan om een humanitaire ramp te voorkomen. Er zijn ook mondkapjes gedistribueerd. Vuilnistonnen en verplaatsbare toiletten zijn aangerukt.

Twee van de Cubanen zijn wegens ziekte afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze onder politiebegeleiding zijn opgenomen. Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is donderdag tot twee maal toe uitgerukt naar South Drain. De situatie lijkt onder controle. Door de dag hadden de Cubanen hun tenten opgeruimd om de plek schoon te maken. In de middag werden de tenten weer uitgeklapt en ziet de plek er weer uit als een vluchtelingenkamp.

In het begin weigerden de buitenlanders voeding en water, maar na twee dagen bivakkeren op de plek is hun eigen foerage op. In de groep zijn ook de eerste tekenen van onderlinge onenigheid. Een deel, vooral de jongeren, wil terug naar de stad. Het gros wil echter gewoon het land uit en de oversteek doen naar Guyana om vandaar uit verder te reizen naar de Verenigde Staten.

Het NCCR is belast met het toezicht en de coördinatie van het geheel te South Drain. Ook politie en brandweer zijn ter plekke de veiligheid te garanderen van de mensen en de objecten.


Er zijn vuilnistonnen en verplaatsbare toiletten geplaatst voor de ruim 400 Cubanen te South Drain.

Op een persconferentie heeft minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, gezegd dat de meerderheid van de Cubanen illegaal in het land zijn. Hij merkte ook op dat er steeds meer mensen zich aansluiten bij de groep te South Drain. Amoksi heeft de controle te Burnside opgevoerd. Illegalen zullen worden aangehouden. De Guyanese regering is intussen op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen aan de grens.

Aangezien de grenzen met de buurlanden nog steeds gesloten zijn, zal de veerverbinding in de komende dagen niet operationeel zijn. Suriname en Guyana werken er naartoe om de veerverbinding op 12 december weer open te stellen met inachtneming van de Covid-19-protocollen die beide landen zijn overeengekomen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait