Personeel luchthavenbeheer blijft in actie

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De afhandeling van vluchten van en naar Suriname zal de komende dagen minder vlot geschieden, door de staking van het personeel van Luchthavenbeheer NV. (Foto: René Gompers) next


Het personeel in dienst van Luchthavenbeheer blijft in actie. Directie en staf doen er alles aan om de dienst draaiende te houden. Bond en directie zitten niet op één lijn over de uitbetaling van de geïndexeerde salarissen. Wederzijdse voorstellen hebben niet geleid tot een oplossing. "Wat wij willen is afspraken over een goede betalingsregeling," zegt bondsvoorzitter Lloyd Read aan Starnieuws. De bond is voor vandaag uitgenodigd bij de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. Read zegt dat de bond geen bemiddeling heeft ingeroepen. Hij vermoedt dat het komt vanuit de directie.

Intussen heeft de directie van NV Luchthavenbeheer verklaard verbaasd te zijn met het onaangekondigde beraad van het personeel. Door de actie van het personeel was de afhandeling van de SLM-vlucht naar Amsterdam op woensdag 2 december verlaat. Directie en staf hebben de afhandeling gedaan. De directie wijst erop dat door de handeling van het personeel er onnodige extra kosten zijn gemaakt en er schade is ontstaan.

De bond blijft bij zijn eis om de lonen uit te betalen tegen de geünificeerde koers van 14.29 in plaats van de 7.48 die de directie hanteert. NV Luchthavenbeheer is in een overmachtssituatie door niet alleen de Covid-19-pandemie maar ook door andere invloeden, stelt de directie. "De inkomsten van het bedrijf zijn met meer dan 85% omlaag gegaan." De directie heeft "met enorme inspanningen de salarissen van de afgelopen 9 maanden kunnen veiligstellen." Voor het bedrijf is het nu niet mogelijk om de unificatie van SRD 14.29 door te voeren, zegt de directie. "Voor Luchthavenbeheer is het behouden van banen, prioriteit geweest bij elke onderhandeling."

Bondsvoorzitter Read zegt dat het personeel, zo'n 250 mensen, enorm gebelgd is. "Er is grote onzekerheid, en intimidatie van de directie drijft het alleen maar de spits op." Hij heeft vaker gezegd dat hij openstaat voor dialoog over hoe het geschil naar tevredenheid van partijen kan worden opgelost, maar benadrukt hij "it takes two to tango." De werknemers blijven in actie. Het gevolg daarvan zal zich uiten in de afhandeling van de vluchten. Het is nog de vraag hoe lang directie en staf het werk van de 250 personeelsleden zullen bolwerken.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait