Door politiekogel geraakte ‘Rocker’ overleden; opa vraagt wie begrafeniskosten gaat betalen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Jereno Panali meer bekend als ‘Rocker Rockobin’, die door een politiekogel was geraakt, is in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. Rocker was op maandag 23 november op de hoek van de Mattheusstraat en de Nieuwzorgweg te Pontbuiten in zijn rug geraakt door een politiekogel.

Op 23 november had de politie van politiepost Latour geschoten op een paar jongeren die op de hoek van de Mattheusstraat en de Nieuwzorgweg stonden. Ze waren met hun drieën en toen de politie daar aankwam en twee schoten loste renden de jongeren weg waaronder ook Rockobin.

Een politieagent heeft toen gericht geschoten op deze zeventienjarige Rockobin. Het slachtoffer werd toen in zijn rug geraakt door de politiekogel en zeeg neer op het erf van een buurvrouw. De politieagenten die in de menigte de schoten hadden gelost, reden weg zonder terug te keren om poolshoogte te nemen.

André Panali, grootvader van de overleden Rocker, tast nog steeds in het duister. Hij zegt dat er nog steeds geen duidelijkheid is waarom de politie op deze manier heeft opgetreden en wat de reden is dat er geschoten is op zijn kleinzoon.

“Ik ben elke dag op politiebureau Nieuwe-Haven, maar geen van de agenten kan iets verklaren van wat er heeft plaatsgevonden op die bewuste dag. In plaats daarvan vraagt politie aan ons om de andere jongens die zijn weggerend te gaan zoeken voor hun. Moeten wij het werk van de politie doen?,” vraagt de grootvader zich af.

“Nu is die jongen overleden, wie gaat de begrafeniskosten dekken voor ons? We leven in een moeilijke tijd. Vanaf a sani psa weh waka en no wang sma no kan taigi unu sai ede a skowtu sutu tap a boi,” geeft Panali aan die nu met de begrafeniskosten zit van zijn kleinzoon.

Mijn kleinzoon heeft niet gestolen, “if a beh furu dan na wang tra tori, maar a boi dede onschuldig”. De bezorgde grootvader vraagt zich af hoe verder met de kwestie. “A san disi hebi gi unu omdat hij de enige zoon was van mijn dochter. Mijn dochter heeft drie kinderen twee meisjes en een jongen,” zegt hij na enkele minuten stilte.

Jereno Panali meer bekend als ‘Rocker Rockobin’ is acht dagen na het schietincident op de Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait