Schoolbussen rijden weer

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De schoolbussen die de leerlingen en leerkrachten van het binnenland en districten vervoeren zijn weer gestart met rijden. Ze zijn uitbetaald. Antonius Pokie, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), zegt in gesprek met Suriname Herald dat de overheid op 19 november heeft gestort voor de bushouders.

De Surinaamse Postspaarbank heeft op 20 november het geld overgemaakt naar de andere banken, waardoor het schoolvervoer vanaf 23 november is gegarandeerd. “Het was een overmachtssituatie. We hadden geen geld om de bussen te tanken. Er is niet gehandeld zoals wij hebben afgesproken en dat is de reden waarom wij in beraad waren,” zegt Pokie.

De bushouders hadden de bussen niet ingezet, omdat ze vanaf oktober zoals was afgesproken niet waren uitbetaald. Afgesproken was dat de achterstallige bedragen vorige maand uitbetaald zouden worden samen met de zestig procent verhoging. Vanaf oktober hadden de bushouders ook problemen met de brandstofverhoging.

Ze zijn begonnen met de bedoeling dat de bond verder zou onderhandelen met de ministers van onderwijs en transport. Echter werd er alleen gesproken met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, omdat minister Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur keer op keer door omstandigheden niet aanwezig was. “We waren iets overeengekomen, zodat we konden ademen, maar nu zien we dat het zo niet werkt,” merkt hij op.

De bedoeling is dat de bond verder onderhandelt met de betrokken ministeries over de verhoging.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait