DOE veroordeelt uitspraken Bouterse

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


De politieke organisatie DOE roept de regering Santokhi-Brunswijk op om scherp zijn en maatregelen te treffen om de democratie en "onze fragiele rechtsstaat en de totale samenleving te beschermen". Dit zegt DOE naar aanleiding van uitspraken gedaan door de NDP-voorzitter Desi Bouterse maandag in ocer, na de zitting van de Krijgsraad. DOE roept de samenleving op om uitspraken van de NDP-leiding resoluut en onmiddellijk af te wijzen.

DOE had gehoopt dat er toch nog sprake was van hernieuwd respect voor de rechtsstaat, gezien het feit dat de ex- president en de voorzitter van NDP, Bouterse, zich heeft onderworpen aan de onafhankelijke rechter door op de zitting te verschijnen. Het informeren van de structuren over het verloop van het strafproces van haar voorzitter, is heel normaal.  Het feit echter, dat opnieuw intimiderende opmerkingen volgden richting de democratie en de huidige regering, is volstrekt uit den boze, stelt DOE. 

De NDP-leiding wil het land volgens DOE terugvoeren richting jaren tachtig van de vorige eeuw. Regeren zonder grondwet, normloos gedrag en schending van mensenrechten waren toen schering en inslag. Het resultaat van ongeveer 40) jaren ND- invloed is onder meer terug te vinden in de moord op 15 vooraanstaande Surinamers, de Moiwana slachting en hyperinflatie van de economie, zegt de politieke organisatie. Er is nu een begin gemaakt met het bespelen van sentimenten en het uiten van bedreigingen.

Over uitspraken van kapitalisten, zegt DOE dat het publiek geheim is dat vele van deze zogenaamde socialisten de gemaskerde nieuwe kapitalisten zijn. "Denk aan de vele goud –,  grind-, zand- en houtconcessies die zij in hun bezit hebben. Denk aan de vele lappen grond, ontwikkelingsarealen van ministeries die zij – zichzelf hebben toegeëigend en enkele zelfs als privé- en vakantielocaties gebruiken. Nog vers in ons geheugen zijn de corruptieschandalen die nu aan de orde zijn en waarvan gelukkig het onderzoek naar deze wordt gestart. Wie houdt dus wie voor de gek met al dat sociaal-democratisch gebrabbel, terwijl het volk nog steeds meer dan ooit in de penarie zit!
In de sociaal- economische crisisperiode waarin we nu verkeren hebben we het niet nodig dat er ook nog een rechtsstatelijke crisis erbij komt. Dit zal leiden tot een totale destructie en duurzame ontwrichting voor de samenleving," stelt DOE. De partij hoopt dat de leiding van de NDP met haar adviseurs zich gauw heroriënteert en niet alleen aan hun persoonlijke belangen denkt, maar ook aan het belang van het volk dat nu in een zeer diepe sociaal economische put zit.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait