Personeelsbond Casas zegt vertrouwen op in directeur

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

30 November 2020 22:11

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Bond Personeel Casas (BP Casas) heeft maandag tijdens een spoed algemene ledenvergadering het vertrouwen in directeur Anjulio Wolf opgezegd. In een schrijven van bondsvoorzitter Ewald Gefferie wordt de directeur ervan beschuldigd over november slechts 53 procent van het maandsalaris aan de werknemers te hebben uitgekeerd. "Het personeel is daarover niet te spreken, aangezien ze met deze minimale uitkering niet in staat is zijn maandelijkse verplichtingen na te komen", aldus Gefferie.

Volgens de bondsvoorzitter heeft Wolf halverwege dit jaar ook "eenzijdig" besloten de toelagen stop te zetten. Verder heeft hij het wensenpakket dat begin 2020 werd ingediend nooit met de BPCasas willen bespreken. De bond heeft de raad van commissarissen (rvc) om een spoedonderhoud gevraagd om de arbeidsrust binnen de luchtvaartautoriteit te garanderen.

Op 3 november meldde de Communicatiedienst Suriname (CDS) dat de rvc op 19 oktober een vruchtbaar gesprek had gehad met president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Daarbij werd, met instemming van de rvc, het besluit genomen dat president-commissaris Brian De Souza vanwege zijn "uitgebreide ervaring en expertise" zou waarnemen als directeur. "Voorts is besloten dat met de huidige directeur (Wolf, ... red.) goede afstemming zal worden gepleegd omtrent zijn vervanging en mogelijke verdere inzet. De voornoemde besluiten zullen op korte termijn worden geformaliseerd", aldus de CDS.

Op 23 oktober had Vakcentrale C-47 in haar bulletin aangegeven dat er twee dagen eerder een spoedmeeting was geweest van de bonden bij de staatsbedrijven in de luchtvaartsector, te weten SLM, Luchthavenbeheer en Casas, om "brandende kwesties" te bespreken. Daarbij werd duidelijk dat de bond bij Casas ondanks aandringen nog niet door de directeur was ontvangen om de knelpunten te bespreken.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel