Nieuwe RvC BGVS moet ondersteunen bij farmaceutisch beleid

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De nieuwe raad van Commissarissen (RvC) bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) zal de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, ondersteunen bij het farmaceutisch beleid. De bewindsman gaf aan, dat ter ondersteuning van het medicamenten beleid, hij besloten heeft om een wijziging aan te brengen in de organisatiestructuur van het ministerie van Volksgezondheid, met het opzetten van het onderdirectoraat Farmacie.

Onder dit onderdirectoraat zullen de diverse instellingen en werkarmen van het ministerie met betrekking tot het farmaceutisch beleid vallen. Dit onderdirectoraat moet een directe ondersteuning geven aan het BGVS, maar ook voorstellen doen voor het beleid over medicamentenvoorziening en gebruik, preventie en genezingsondersteuning.

De nieuwe RvC is op 24 november geïnstalleerd. De zittingsperiode van de vorige RvC, onder leiding van Jenny Johns-Christopher was reeds verstreken. Er is een enorme uitdaging weggelegd voor de nieuwe RvC met betrekking tot het structureel probleem van het medicamenten beleid voor zowel de inkoop alsook het beleid over de reorganisatie van het BGVS.

De RvC bestaat uit Wilfred Balraadjsing als president-commissaris en de overige leden Marijke Mangal, Javier Jessurun, Hemwatie Ramadhin, Annisa A Beni, Freddy Palata en Ewald Gefferie. De minister kijkt uit naar een goede samenwerking met het BGVS-personeel en verwacht reguliere overleg momenten inzake het BGVS.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait