Jarige verdachte mag naar huis

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Jeffry M. heeft na ruim vier maanden in voorarrest te hebben gezeten woensdag zijn verjaardag in vrijheid mogen vieren. Rechter Duncan Nanhoe veroordeelde hem dinsdag namelijk tot twaalf maanden celstraf, waarvan acht voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar met als bijkomende straf SRD 1.500 boete. Door dit vonnis mocht hij kort na de zitting naar huis. Officier van justitie Rayshree Koendan had twaalf maanden cel geëist, maar met een hoger onvoorwaardelijk deel, namelijk zes maanden.

Jeffry M. werd in juli door de politie opgepakt, omdat hij 116 gram cocaïne via een postbedrijf naar Nederland wilde versturen. De drugs waren verstopt in ingemaakte groenten die samen met versnaperingen in een doos waren. Hoewel de verdachte beweerde dat hij niet wist dat er cocaïne in de doos was, is volgens rechter Duncan Nanhoe het bewijs wel geleverd.

Zijn advocaat, Dwight Kraag had de rechter gevraagd zodanig te vonnissen dat de man na de zitting naar huis mocht. "Het toeval wil dat hij morgen jarig is", aldus de raadsman. De verdachte dikte dat in zijn laatste woord aan. "Ik ben morgen jarig. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk naar huis kan om bij mijn familie te zijn."

De verdachte heeft gedurende de hele rechtszaak gezegd niet geweten te hebben dat er drugs in de doos zaten. Hij verklaarde een Jamaicaanse man die hij "toevallig" bij het bedrijf had ontmoet een genoegen te hebben gedaan. Die man had geen ID-kaart bij zich en vroeg de verdachte die daar toevallig was hem te helpen. "De doos was dichtgeplakt en ik heb niet erin kunnen kijken", beweerde hij. Volgens Jeffry M. heeft hij de man nooit meer gezien.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait