Vrouw vermoedelijk vermoord door levenspartner

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 November 2020 04:31

Voor mij lezen

De 28-jarige vrouw Romenia Brito Reis is in de nacht van 22 op 23 november door haar 58-jarige man A.L. middels steken om het leven gebracht. Het koppel woonde in een kamp met hun twee minderjarige kinderen, van 5 om 10 jaar, in een goudnederzetting. Door tot nog toe onbekende redenen moet de man met een scherp voorwerp de vrouw over haar gehele lichaam steekverwondingen hebben toegebracht. Romenia overleed ter plekke.

Leden van het Regio Bijstandsteam Oost (RBTO) die te Lawa gezeteld zijn, de recherche van regio Oost en politieambtenaren van de afdeling Kapitale Delicten deden na de melding het gebied aan. De verdachte A.L. werd aangehouden en verklaarde dat de vrouw zelfmoord had gepleegd.

Zowel de verdachte als het ontzielde lichaam van de jonge vrouw werden overgebracht naar Paramaribo. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Romenia voor obductie in beslag genomen, terwijl de verdachte A.L. in verzekering is gesteld.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel