NPS steekt hand in eigen boezem bij 45 jaar Srefidensi

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - “De periode waarin wij nu zitten moeten we gebruiken om ons te bezinnen en klaar te maken voor wat komen zal.” Dat zei NPS-voorzitter Gregory Rusland gisteren tijdens de kranslegging bij het standbeeld van oud-premier Henck Arron aan de Kleine Combéweg. Het eerbetoon was in het kader van 45 jaar Srefidensi omdat Arron één van de politieke leiders was die, ondanks veel kritiek, vasthield aan de onafhankelijkheidsgedachte en de onafhankelijkheid onder hem als premier totstand kwam.

Rusland stond stil bij de vele tegenslagen die het land heeft gekend vanaf 1975. Onder meer de militaire coup van 1980 en het slechte financiële beleid van de afgelopen tien jaar hebben volgens hem voor enorme ellende gezorgd. Ook de mindere tijden die de groene partij nu meemaakt kaartte hij aan. Hij is, ondanks de terugval, ervan overtuigd dat de NPS sterk zal terugkomen. Het advies aan zijn partijgenoten is daarom ook dat ze zich klaar moeten maken zodat ze helemaal gereed zijn wanneer de betere tijden aanbreken. "We zijn in een transitiefase", zei de partijvoorzitter.

Ook Patricia Etnel onderschrijft dat de NPS nu niet haar beste tijden heeft. Echter, ze wijst erop dat ook onder de grote leiders als Johan Adolf Pengel en Henck Arron de partij moeilijke perioden heeft gekend. "Het belangrijkste wat we nu moeten doen is om de NPS weer in de harten van alle Surinamers te laten leven." Etnel heeft er, net als de voorzitter, alle geloof in dat de partij de glorietijden van weleer kan doen herleven als de mensen keihard werken.

Rusland maakte ook duidelijk dat hij niet blij is met de manier waarop sommige hoofdbestuursleden zich hebben gedragen de afgelopen periode. Hij benadrukte dat kritiek binnen de partij altijd mag, maar die moet op de juiste wijze. Tegen partijleden die de NPS op een kwaadaardige manier besmeuren en proberen te beschadigen zal streng worden opgetreden. De partij zal daartoe een no-nonsensebeleid voeren. Hoe dat eruit zal zien weet hij nog niet precies. Dat zal door de leden zelf bepaald worden, zegt Rusland tegen de Ware Tijd.

Hoewel hij de kritiek en teleurstelling van sommige mensen begrijpt, is er volgens hem een politieke realiteit. Hij beseft dat zijn partij nu niet genoeg zetels heeft waardoor ze niet veel kan bepalen in het huidige regeerbeleid. "Het zijn zetels die tellen", merkt Rusland op. Net als Etnel noemt hij de samenwerking binnen de coalitie tot nu toe goed. Eruit stappen zoals sommigen willen, is volgens de twee daarom nu niet aan de orde.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait