Santokhi roept op tot nieuwe start Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous President Chan Santokhi spreekt De Nationale Assemblee toe. next


President Chan Santokhi vindt dat Suriname een nieuwe start moet krijgen. Daartoe heeft hij eenieder opgeroepen tijdens de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee woensdag. In de felicitatieboodschappen van Assembleevoorzitter Marinus Bee, vicepresident Ronnie Brunswijk, vicevoorzitter Dew Sharman en de fractieleiders was dat ook de rode draad om vooruit te kijken en lering te trekken uit de fouten die gemaakt zijn in het verleden. Ook de Guyanese president Irfaan Ali feliciteerde land en volk met de 45e Onafhankelijkheidsdag.

De NDP-fractie gaf een politieke statement en liet Assembleelid Ashwin Adhin het woord voeren en niet haar fractieleider Rabin Parmessar. Hoewel dit niet de afspraak was, heeft Bee door te vingers gekeken. Adhin is dinsdag na negen dagen in voorarrest te hebben gezeten in de politiecel, in vrijheid gesteld. Hij merkte op dat niet de weg van polarisatie moet worden gekozen. Hij constateert een tendens hiertoe, maar deze moet worden stopgezet.

De president riep op om te kiezen voor het pad van verlichting en stabiliteit. "Het pad dat er voor zorgt dat alles wat van dit land is, ook terugkomt bij het volk van dit land”, zei Santokhi. Ook na het defilé en een culturele show, tijdens de receptie op het Onafhankelijkheidsplein, herhaalde het staatshoofd zijn oproep om vooruit te kijken. Er zal gewerkt worden aan een betere toekomst voor eenieder, beloofde hij.

De huidige generatie moet na 45 jaar kunnen zeggen dat het land goed is bestuurd. Suriname moet een voorbeeld zijn voor andere landen, en een land dat getoond heeft dat het met goed bestuur tot grotere hoogten kan geraken. Santokhi merkte op dat de afgelopen periode ook veel fouten zijn gemaakt door leiders. Deze fouten waren volgens hem nodig om in te zien dat zaken anders aangepakt moeten worden.

De verandering moet volgens de president "bij elk van ons beginnen". Laat dit veranderd besef het startsein zijn voor het moderne Suriname. Een land waar niet de regering centraal staat, maar de Surinaamse mens, de Surinaamse burger. Hij vroeg het volk om zich te blijven focussen op de toekomst. Er wordt dag en nacht gewerkt voor een beter Suriname.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait