Voortvluchtige verdachte loopt schotverwonding op bij aanhouding

Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 November 2020 23:16

Voor mij lezen

De politie van het bureau Santodorp heeft met assistentie van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) de voortvluchtige verdachte S.A. (37) op 23 november op de kruising van de Alice- en de S. Rattanstraat te Sunny Point aangehouden.

Tegen deze verdachte zijn er meerdere aangiftes gedaan op het politiebureau Santodorp van diefstal middels geweldpleging, zware mishandeling en vernieling. S.A. werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven.

Deze voortvluchtige verdachte werd maandagavond gesignaleerd, waarna de politie werd ingeschakeld. Bij de aanhouding van de verdachte S.A. verzette hij zich hevig tegen de politieambtenaren en zag kans te vluchten. De politie sommeerde hem tot stoppen en heeft meerdere waarschuwingsschoten gelost, die de vluchtende verdachte bleef negeren.

De wetsdienaren waren genoodzaakt gericht te schieten, waarbij hij werd geraakt. De verdachte heeft een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterbovenbeen en werd met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld. Onder politiebewaking is hij ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel