Politie lost schoten op drie mannen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De politie heeft vanmiddag schoten gelost op drie mannen te Pontbuiten. Een van hen, die bekend staat als ‘Rocker’, heeft schotwonden opgelopen. De overige twee mannen hebben het hazenpad gekozen. Dit geval deed zich voor aan de Mattheusstraat te Pontbuiten.

Volgens buurtbewoners reed de politie voorbij en begon schoten te lossen op de mannen die vermoedelijk op de hoek van de straat stonden. De buurtbewoners tasten in het duister waarom de politie op deze manier schoten heeft gelost.

De buurtbewoner op wiens erf ‘Rocker’ met schotwonden lag, geeft aan Suriname Herald te kennen dat ze binnen zat. Ze hoorde haar dochter plotseling schreeuwen. “Mama deng sutu sama jah” en ze rende naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. Ze zag het slachtoffer op haar achtererf liggen en schreeuwde om hulp, vertelde de oude vrouw.

Andere buurtbewoners weten Suriname Herald te vertellen dat er dagelijks een drukte is op de hoek van de straat. Wat precies aan de hand is weten ze niet te vertellen. Ook weten ze niet waarom de politie op de mannen heeft geschoten. Ze zeggen dat de politie daarna meteen is weggereden.

De jongens waren met hun drieën, zegt de vrouw en wijst naar de sporen van slippers die zijn achtergelaten op haar erf. “Twee van de heren zijn hier gerend en zijn gesprongen over de schutting en de derde is naar de buurvrouw gerend en is daar gevallen”, vertelt een andere buurtbewoner.

Die legt uit dat ‘Rocker’ niet meer kon rennen met het schotwond dat hij heeft opgelopen. “A san dis no bun. Deng boi a no pingo toch fu sutu dan yeh rij gwe”, vinden de buurtbewoners.

Politieagenten kwamen later gewapend naar het adres om te vragen wat er aan de hand was. Het slachtoffer is per ontboden ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait