Vuilophaal scholen Nieuw-Nickerie hervat

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

27 Oktober 2020 23:23

Voor mij lezen

Door sluiting van de vuilstort in de Corantijnpolder vorige maand, moest Soesman veertig kilometer meer per ophaal rijden - heen en terug steeds twintig kilometer - naar South Drain. Dat is een langere route en vergt ook meer brandstof. Hij wilde daarom SRD 4.500, terwijl het ministerie niet meer dan maximaal SRD 3.800 wilde betalen.

Een andere ondernemer, Bogor, nam daarmee wel genoegen en kreeg het werk gegund, vertelt Ignacio Fräser, chef Gebouwen en Terreinen van het ministerie in Nickerie, aan de Ware Tijd. Bogor doet nog steeds de vuilophaal bij scholen in de oostelijke en westelijke polders, die hem eerder was gegund.

Vanwege Covid-19 moeten de scholen het vuil in groene plastic zakken doen en vervolgens in de vuilcontainers. Roy Katisah, inspecteur basisonderwijs in Nickerie, is blij dat er snel een oplossing is gevonden. "In een andere situatie zouden wij zitten met volle vuilniszakken wat ook niet gezond is voor de kinderen vooral in deze Covid-19-periode." Hij hoopt dat er binnenkort ook een oplossing wordt gevonden voor het schoolvervoer dat nog stil ligt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel