Venetiaan wil zaken in kaart brengen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Shanti Venetiaan, de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), wil zaken eerst in kaart brengen, voordat zij officieel met haar werkzaamheden begint. Hoewel zij nog geen officiële brief over haar benoeming heeft ontvangen wil zij alvast beginnen met het maken van een inventarisatie van zaken op de universiteit.

“Er zijn wel gesprekken gevoerd over de benoeming en er is ook al de missive geslagen, maar de officiële aanstelling moet nog komen,” merkt Venetiaan op in gesprek met Suriname Herald. Volgens de nieuwe bestuursvoorzitter zal de inventarisatie een paar weken in beslag nemen. Pas als zij daarmee klaar is, kan zij naar buiten treden, merkt ze op. “Dan heb ik een beeld over de stand van zaken op de universiteit,” zegt Venetiaan.

Ze komt uit NPS-gelederen en had graag dat indien haar partij regeermacht zou verkrijgen, zij onderwijs als eerst moesten aanpakken. De bedoeling is dat op 30 oktober de bestuursoverdracht plaatsvindt. Venetiaan neemt dan het roer over van Eric Jagdew.

De nieuwe voorzitter van het AdeKUS-bestuur is door minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voorgedragen.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait